• İstanbul21 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDE İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ
24 Ağustos 2024 Cumartesi 14:51

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDE İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

 

Seydişehir Belediyesi tarafından belediye bünyesinde çalışan personeline yönelik ‘İş Sağlığı Güvenliği’ konulu eğitim verildi.

Çalışan personelin işyeri ortamları ve güvenliklerinin kendileri için önemli olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, “emek bizim için her şeyden değerlidir” ifadelerini kullandı.

Sizlerle bu şehri güzelleştirecek, çocuklarımıza güzel yarınlar bırakacağız diyen Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ; “Bu yola beraber çıktık. Sizlerin çalışma ortamınızın konforu, güvenliği bizler için önemli. Bizler bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu kapsamda iş sağlığı güvenliği kanunun gerektirdiği gibi sağlık taramaları acil durum planları eğitim gibi çalışmalarımızı sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaları sizlerin sağlığı ve güvenliği için yapıyoruz. Sizden de kurallara uygun dikkatli ve özenli çalışmanızı iş sağlığı güvenliği kurallarına eksiksiz uymanızı bekliyorum” dedi.

Belediye Düğün Salonu’nda Seydişehir Belediyesi personelini kapsayan eğitim Seydişehir Seyyid Harun İş Sağlığı Güvenliği uzmanları Pınar Paytar Gıynaş, Erdal Sarı ve İşyeri Hekimi Dr. Fahri Harmanyeri tarafından verildi.

Seydişehir Belediyesi bünyesinde çalışan personelin katıldığı seminerde iş güvenliği, çalışanın ve işverenin hak ve sorumlulukları gibi konularda bilgi aldı.

Seminerde işçi sağlığı, iş güvenliği prensipleri, genel iş güvenliği, iş kazasını önleme yöntemleri, koruyucu malzeme kullanımı ve çalışanların yasal hak ve sorumluluklar ile 6331,4857 sayılı kanunlar hakkında bilgiler aktarıldı.

İşçi Sağlığı Güvenliğinin iş yerlerinde işin yürütülebilmesi için yapılan sistemli tedbirler olduğunu belirten İş Güvenliği Uzmanı Pınar Paytar Gıynaş, “İş yerinde çalışma ortamında çalışan bir kişinin başına birçok olay gelebilir. Bu nedenle orada bulunan herkes bu kazadan sorumlu olabilir. İş kazalarını önlemek için başta önlem almalıyız ve kendimizi korumaya çalışmalıyız.” dedi.

İş Güvenliği uzmanları ve İşyeri Hekimi Dr. Fahri Harmanyeri tarafından güvenlik ve sağlık işaretleri, yangın, iş yerindeki tehlikeler, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, ilk yardım, mesleki yeterlilik gibi konularda sunumlar yapıldı.

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim