Mesleki Eğitim Merkezinde kayıtlar başladı
2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi için Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayınlandı. Bu kılavuza göre Mesleki Eğitim Merkezine kayıt olmak isteyen Yerleştirme Kılavuz 1.3.Tercih işlemleri ı) Öğrenciler, ayrıca istemeleri hâlinde yerleştirmeye esas 4’üncü nakil başvuru döneminde “Meslekî Eğitim Merkezleri “nede 28 Alan 142 dalda tercih edebileceklerdir. Kılavuzda belirtilen 03-06- Eylül 2018 tarihleri arasında Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularını öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden hangi alan ve dalda meslek öğrenmek istiyorsa o dalda tercih yapabilecektir. 8 Eylül 2018 tarihinde, sonuçlar açıklandığından itibaren seçtiği dalda bir işyeri ile sözleşme yapıp Mesleki Eğitim Merkezine kaydı yapılacaktır.
Merkez Müdürü E. Şirin “Mezun olduğu okuldan 8.sınıfı bitirdiğine dair resmi bir yazı getirenlerde tercih dönemini beklemeden 23 Temmuz 2018 tarihinden itibaren merkezimize kayıt olabileceklerdir. “dedi.
Kayıt şartları
1-En az ortaokul Mezunu olmak 2-6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu göre seçtiği dalda işyeri hekiminden sağlık raporu almak
3-İşletme ile sözleşme imzalamak
Merkez Müdürü E.Şirin “09/12/2016 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 6764 sayılı kanunla Mesleki Eğitim Merkezleri zorunlu ortaöğretim kapsamına alındı. Bir işletme de çalışıp merkezimize kayıt olan öğrenciler dört yıl boyunca haftada bir gün teorik eğitim, işletmede ahilik anlayışı ile beş gün işbaşında beceri eğitimi alarak 11.sınıf sonunda Kalfalık,12.sınıf sonunda Ustalık belgesi alacak. Ayrıca Mesleki Tamamlama Belgesi düzenlenecektir. Okulu bitirip işyeri açmak isteyenlere Devletimiz işyerini açarken Kosgeb destekli 50.000 ₺ hibe desteği sağlayacaktır. Sözleşme yaptığı tarihten itibaren sigortalı olacak her ay asgari ücretin %30 olan 435 ₺ maaş alacaktır. Öğrencilerimiz merkezimize devam ederken isterlerse açık liseye kayıt olup dışarıdan sınavlara girerek Kültür derslerinden belli bir krediyi tamamlayarak çalıştığı dalda açık meslek lisesi diploması alabileceklerdir. Tüm meslek derslerinden muaftır. Böylece Üniversite eğitim almak isteyen öğrencilerimize kolaylık sağlanmıştır. Veliler çocuklarının okuyup doktor, öğretmen, mühendis veya memur olmasını istiyor. Kısa yoldan meslek öğrenmek isteyen, Akademik eğitim yapmak istemeyen çocuklarımızı iyi bir ustanın yanına vererek ahilik anlayışı ile çekirdekten yetiştirerek meslek sahibi olmasını istemeliyiz. Bu ülkenin iyi bir sanatkâra da ihtiyacı var. Milyarlarca para verip aldığımız aracımızı bakımı, arızası için teslim edebileceğimiz motor tamircisine, boyacısına, kaportacısına ihtiyaç var. Elektrikçi, Sıhhi Tesisatçı, Mobilyacı, Kaynakçı, Tornacı, Mermerci, Fırıncı,Reklamcı, Aşçı, Kuaför vb. meslek dallarından ustalara ihtiyaç var. “ dedi.
“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk. www.seymesem.meb.k12.tr
Tel:0332 5825545
- Hasan Ekici: Yenidoğan Çetesi İle İlgili Sorumluluğu Olan Herkes Yargılanmalı!
- SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ DİYABET SENSÖRÜ DESTEĞİ SAĞLADI
- 18 - 24 Kasım Dünya Antimikrobiyal Direnç Farkındalılk Haftası
- CHP, Saha çalışmalarına ağırlık verdi
- CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş: Hava kirliliğinin minimum seviyeye çekilmesi adına etkin çalışmalar yürütülmesi elzemdir
Haber Yazılımı: CM Bilişim