• İstanbul21 °C
  • Ankara24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI
31 Ağustos 2024 Cumartesi 13:09

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI

 

Seydişehir Belediyesi’nin Zafer Bayramı nedeniyle düzenlediği Sümer Ezgü Konseri yoğun ilgi gördü.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun önemli dönüm noktalarından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı Seydişehir’de coşkuyla kutlandı.

 

Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları, çocuklar etkinlikleri, Fener Alayı, Musiki Derneği ve Sümer Ezgü Konseri ile devam etti.

 

Eski Hükümet Konağı önünde başlayan Fener Alayı kortej yürüyüşüne Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Protokol üyeleri, STK Başkanları siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Fener Alayının akabinde Seydişehir Musıki Derneği, sevilen parçaları seslendirerek seyircilerin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamanın gururu içerinde olduğu kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu; “Büyük taarruz, tarihimiz açısından son derece önemli bir hareket, adeta bir ulusun yeniden şaha kalkışı ve halkın içinde bulunduğu onca yokluğun içinde bağımsızlık uğruna verdiği amansız mücadelenin en somut örneklerinden bir tanesidir. 30 Ağustos sadece Türk halkı için değil, tüm insanlığın büyük bayramlarından biri olmalıdır. Çünkü dünya tarihinde emperyalizme karşı kazanılmış ilk zafer bizim zaferimizdir. Bu zafer milletimizin zorbalığa ve sömürgeciliğe karşı direnişin son halkası ve baş tacıdır. Kardeşliğin, birlikte olmanın, gönül gönüle, omuz omuza yaşamanın sevinci, mutluluğu ve coşkusu ile sizleri baş başa bırakırken, kutlamaların hazırlanmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm arkadaşlarıma, hiçbir karşılık beklemeden katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına, sponsorlarımıza ve değerli sanatçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Seydişehir’de kültür ve sanat anlamında çok güzel çalışmalar yapıldığı kaydeden Kaymakam Cevdet Bakkal, “30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları kapsamında ilçemizde çok güzel etkinlikler ve konserler düzenlendi. Seydişehir kültürel ve sosyal etkinlikler anlamında adından söz ettiren bir ilçemiz. Etkinliği düzenleyen Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Protokol konuşmalarının ardından sahne alan Sanatçı Sümer Ezgü, bu tür

etkinliklerin bölgelerin özelliklerinin yaşatılması açısından önemli olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’na teşekkür etti.

 

Daha sonra Sümer Ezgü, Anadolu’nun farklı coğrafyalarına ait sevilen türküleri; seyircilerle birlikte seslenirdi.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları üçüncü gününde Saat:17.00’da Yogayla Tanışma ve Meditasyon (Atatürk Spor Salonu), 20.00 Muhammet Büyüktepe ve Dj Performans, 22.00 Oğuzhan Koç Konseri ile devam edecek.

Bu haber toplam 146 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim